Debugger preventing sleep on R7FA2L1AB

Hello all,

I have been debugging  R7FA2L1AB3CFL for sleep mode (software standby). 

When debugger is connected the current (power) consumption never drops below 1.3 mA and when debugger is disconnected physically it draws only 3uA. 

What can go wrong? I have option LowPowerDubug turned on and it seemed to work for a while and after sometime the power consumption is not dropping. I have even seen 3uA while debugging session was on. I am using 'jLinkPro'

I have seen some scripts being used but it is written for RA6M3 , so if there is anything available for RA2L1, please also let me know.


here are more detailed log of debug session

Starting server with the following options: 
        Raw options                : /home/j/.eclipse/com.renesas.platform_559165680/DebugComp//RA/e2-server-gdb -g SEGGERJLINKARM -t R7FA2L1AB -uConnectionTimeout= 30 -uSelect= USB -uJLinkSetting= /home/j/Projects/lora/Lora_Parking_Sensor_Project_customisation/r11an0596ej0420-ra2-lora/samples/project/e2studio/ra2l1ek_sx126x/LoRaSample/LoRaSample.jlink -uLowPower= 1 -uInteface= SWD -uIfSpeed= auto -uIdCodeBytes= FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF -uResetCon= 1 -uResetBefDownload= 1 -uReleaseCM3= 0 -uSWOcoreClock= 0 -uresetOnReload= 1 -n 0 -uFlashBp= 1 -uSimulation= 0 -ueraseRomOnDownload= 0 -ueraseDataRomOnDownload= 0 -uOSRestriction= 0 -uProgReWriteIRom= 0 -uCPUFrequency= 0 -uCECycle= 1 -uMemRegion= 0x00000000:0x40000:FLASH:e -uMemRegion= 0x40100000:0x2000:DATA_FLASH:e -l -uCore= SINGLE_CORE|enabled|1|main -uSyncMode= async -uFirstGDB= main --english --gdbVersion= 7.2
Using J-Link version V7.86b - /home/j/.eclipse/com.renesas.platform_559165680/DebugComp/RA/ARM/Segger_v7.86.2/libjlinkarm.so

Connecting to R7FA2L1AB, ARM Target
        GDBServer endian           : little
        Target power from emulator : Off 
Starting target connection
Unable to read the connected device ID (device ID address not specified).
Finished target connection
GDB: 41315
Target connection status - OK
Target connection status - OK
Starting download
Option Function Select, writing to address 0x00000400 with data ffffffffdfaeffff
SECMPUxxx, writing to address 0x00000408 with data fcff0f00ffff0f00fcff0f00ffff0f00...
Finished download
Disconnected from the Target Debugger.

Parents Reply
  • Thanks a lot for your in depth reply


    When I update the settings in UI regarding the location of script file it is not reflected in the .jlink file , is it okay or should I edit the file as well.

    Also when I am using the script the code behavior is changed it is not going into sleep at all , it keeps on waiting for entering snooze mode and when I press the 'pause' button on e2studio , it gives me this error.

Children
No Data